Parlamentul din Grecia a aprobat astazi dimineata planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internationali ai Greciei, relateaza BBC News Online.

Premierul Alexis Tsipras, care se opune unor noi reduceri bugetare, a propus vineri seara organizarea referendumului si le-a cerut alegatorilor greci sa respinga pachetul de reforme propuse de creditori, noteaza Mediafax.

Motiunea sa pentru convocarea referendumului a primit 178 de voturi din totalul de 300 de parlamentari. Alexis Tsipras a declarat, chiar inaintea votului, ca propunerile creditorilor reprezinta un "ultimatum jignitor" si a apreciat ca respingerea pachetului prin referendum va consolida pozitia de negociere a Greciei.

Insa partenerii din zona euro au criticat anuntul lui Alexis Tsipras privind referendumul si au respins inca de sambata, in cadrul unei reuniuni la Bruxelles, cererea Greciei de prelungire a programului de ajutor dincolo de data-limita de 30 iunie. Un comunicat al Eurogroup a precizat ca Grecia a intrerupt "unilateral" negocierile privind un nou pachet de ajutor.

Prin urmare, Grecia trebuie sa achite datoriile de 1,6 miliarde de euro catre FMI scadente pe 30 iunie, riscand sa intre in incapacitate de plata. Aceasta situatie a generat temeri ca Grecia ar putea parasi zona euro, iar economia sa s-ar putea prabusi in lipsa unor noi fonduri de salvare.

Sursa foto: Referendum Grecia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri