Suedia isi consolideaza capacitatile militare si intensifica participarea la exercitii cu NATO, pe fondul ingrijorarilor legate de activitatea militara sporita a Rusiei, a declarat ministrul suedez al Apararii, Peter Hultqvist, citat de site-ul TheLocal.se.

"Este un fapt general ca Rusia efectueaza exercitii mai mari, mai complexe si in unele cazuri mai provocatoare. Urmarim aceasta evolutie si ne consolidam capacitatea militara si cooperarea internationala", a declarat Peter Hultqvist vineri pentru cotidianul Dagens Nyheter. Suedia, un stat care nu face parte din NATO dar care are o lunga traditie de cooperare militara, va intensifica participarea la exercitii cu Alianta, inclusiv pe teritoriul suedez.

Trupele suedeze vor participa la un exercitiu de amploare organizat de NATO in Spania in septembrie si in Norvegia in 2018. Suedia a participat de asemenea la exercitiul Baltops desfasurat recent in Marea Baltica. "Trebuie sa tinem pasul cu realitatea. S-a convenit in Parlament ca este important ca Statele Unite sa fie reprezentate militar in Europa", a mai afirmat ministrul, potrivit Mediafax.

Declaratiile sale intervin dupa ce un raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA), cu sediul in SUA, a aratat ca zeci de mii de militari rusi au simulat, in martie, o invazie rapida spre zone din Norvegia, Suedia si Danemarca.

Bugetul apararii a fost redus drastic in Suedia dupa sfarsitul Razboiului Rece, in conditiile in care armata si-a schimbat atentia de la apararea teritoriului spre misiunile internationale de pace. Dar Ministerul Apararii a propus la 16 iunie Parlamentului consolidarea apararii tarii, "pentru a pregati Suedia de razboi".

Sursa foto: S-F / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri