Un avion indonezian militar de tip Hercules C-130, la bordul caruia se aflau 12 membri ai echipajului, s-a prabusit marti intr-un cartier locuit din Medan, al treilea cel mai populat oras din tara, iar cel putin cinci persoane au murit, a anuntat un oficial de la un spital, relateaza Mediafax, care citeaza AP.

Televiziunea indoneziana transmitea imagini cu avionul prabusit, in flacari, vehicule avariate si cladiri partial distruse.

Un purtator de cuvant al Spitalului Adam Malik, Sairi M. Saragih, a declarat ca institutia a primit cel putin cinci cadavre.

Era neclar cate persoane se aflau la bordul avionului. Comandantul operatiunilor Fortelor aeriene Agus Dwi Putranto a declarat pentru un post de televiziune ca la bord se aflau 12 membri ai echipajului.

Avionul s-a prabusit cu putin inainte de pranz, la doar cateva minute dupa ce a decolat de la baza aeriana Soewondo.
Comandantul Fortelor aeriene, maresalul Agus Priatna, a declarat pentru postul MetroTV ca avionul, aflat in serviciu din 1964, ar fi putut sa aiba o problema tehnica. El a spus ca pilotul a cerut permisiunea sa revina la baza de la Soewondo, dar ca avionul a virat la dreapta si s-a prabusit la doua minute dupa decoolare, lovind o cladire.

Este a prima oara in ultimii zece ani cand un avion de prabuseste in cartierul din Medan. In septembrie 2005, un avion de tip Boeing 737 apartinand companiei Mandala Airlines s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat de pe Aeroportul Medan's Polonia, intr-o zona rezidentiala aglomerata, omorand 143 de persoane, dintre care 30 de la sol. Medan, cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori, este al treilea cel mai populat oras din Indonezia dupa capitala Jakarta si Surabaya.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri