Cea mai mare companie de rafinare a petrolului din Grecia, Hellenic Petroleum, a depasit previziunile analistilor, inregistrand o crestere de 24% a profitului net, in prima jumatate a anului, transmite NewsIn.

Hellenic Petroleum a anuntat, miercuri, un profit de 175 de milioane de euro (224,6 milioane de dolari), in prima jumatate a anului, depasind estimarile analistilor, facute in cadrul unui sondaj Reuters, care indicau 163,1 milioane.

Rezultatele companiei Hellenic Petroleum au fost influentate pozitiv de costurile de rafinare si de puterea monedei europene, care au contribuit la reducerea datoriei companiei in dolari americani.

"Daca marjele de rafinare raman la un nivel similar celui din prima jumatate a anului, cele din luna iulie sunt pozitive, spre deosebire de cele din luna august, care sunt mai slabe, ma astept ca grupul sa obtina rezultate la fel de bune si in a doua jumatate a anului", a declarat analistul de la HSBC Pantelakis, Vangelis Karanikas.

Volumul vanzarilor a crescut cu 12%, in al doilea trimestru, si cu 5%, in prima jumatate a anului.

"Cererea interna este in crestere, in ciuda preturilor ridicate", a declarat directorul executiv al companiei Hellenic Petroleum, Panos Cavulacos. "Atat vanzarile din Grecia, cat si cele din strainatate au crescut cu 5%".

Analistii sunt interesati, de asemenea, de activitatile de cercetare si de productie, dupa ce consortiul din care face parte compania Hellenic Petroleum a descoperit zone bogate in hidrocarburi, in timpul unor activitati de foraj de explorare, in Libia.

Reprezentantii companiei au declarat ca este nevoie de o perioada cuprinsa intre un an si un an si jumatate pentru a evalua potentialul comercial al descoperirii facute de consortiu.

Compania Hellenic Petroleum are, de asemenea, o oferta pentru a cauta gaze naturale si petrol in Egipt, punand bazele unui acord cu EGPC, compania petroliera egipteana de stat. Acest acord ar trebui sa fie ratificat de parlamentul egiptean in ultimul trimestru al acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri