Canalul Panama (Panama)

Canalul Panama (Panama)

Extinderea Canalului Panama reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte de inginerie si constructii ale secolului 21. Cu peste 100 de ani de istorie, Canalul este in prezent extins pentru a permite tranzitarea acestuia de catre navele moderne. Lucrarile au inceput in 2007 si aveau un cost initial estimat la 5,2 mld. dolari. Sacyr, o companie cu sediul in Madrid, conduce consortiul GUPC responsabil de acest proiect, scrie CNBC.

Foto: micanaldepanama.com

Riad Metro (Arabia Saudita)

Riad Metro (Arabia Saudita)

Compania catalana Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a inceput in aprilie 2014 lucrarile la trei dintre tronsoanele retelei de metrou a Riad, capitala si cel mai mare oras din Arabia Saudita.

Valoarea totala a proiectului de infrastructura este de 16,3 mld. euro. Cele trei linii de care este responsabila FCC vor include 64 km de cale ferata subterana, 22 km de viaducte si 12 km de cale ferata de suprafata.

Foto: Bechtel

Mersey Bridge (Marea Britanie)

Mersey Bridge (Marea Britanie)

Compania spaniola FCC este cea care se ocupa in prezent de design-ul si constructia Mersey Bridge, un pod ce va traversa celebrul rau Mersey din Liverpool. Mersey Bridge va avea o lungime de 2 km, circa 80.000 de vehicle fiind asteptate sa tranziteze podul in fiecare zi.

Foto: merseygateway.co.uk

Crossrail (Mare Britanie)

Crossrail (Mare Britanie)

Crossrail, o cale ferata de 100 km care va face legatura intre orasele din vestul si estul Londrei, este cel mai mare proiect de constructii care se desfasoara in prezent in Europa. Crossrail este astepat sa revolutioneze ransportul pe cale ferata din Londra, urmand sa ofere acces direct la trei dintre aeroporturile orasului prin intermediul celor peste 140 de trenuri/ora asteptate sa circule pe noua ruta.

Foto: crossrail.co.uk

Tilo's Arch (Insulele Canare)

Tilo's Arch (Insulele Canare)

Viaductul Tilo’s Arch, din Insulele Canare, este unul dintre proiectele de constructie locale desfasurat de companiile iberice. Podul finalizat in 2004 are o lungime de 300 m si o inaltime de aproximativ 105 m. Tilo's Arch este unul dintre cele mai mari poduri in arc din lume.

Foto: ferrovial.com