Un elvetian care si-a propus sa traverseze globul pamantesc la bordul unui avion alimentat cu energie solara, a aterizat in Hawaii, dupa ce a reusit sa zboare non-stop, timp de patru zile, din Japonia si apoi deasupra oceanului Pacific.

Solar Impulse 2 este primul aparat de zbor care a reusit sa strabata suprafata Terrei, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, fara a folosi vreun anumit tip de combustibil. Pilotul elvetian Andre Borshberg si copilotul Bertrand Piccard au reusit sa zboare non stop pentru 76 de ore, potrivit Reuters.

Borschberg a decolat din Nagoya la inceputul saptamanii trecute, iar urmatorul pas pentru cei doi piloti va fi sa zboare din Honolulu spre Phoenix, Arizona, iar apoi sa zboare peste Atlantic pentru a se intoarce in Abu Dhabi.

Cum au reusit pilotii sa zboare nonstop?

Andre Borschberg navigheaza la bordul avionului electric de unul singur in cabina, dormind in reprize a cate 20 de minute cat timp aparatul de zbor este pe pilot automat.

Studiile, designul, dar si constructia primului astfel aparat de zbor au necesitat 12 ani, in anul 2009 fiind primul cand avionul electric si-a facut debutul. Avionul a fost creat pentru a incuraja guvernele lumii sa inlocuiasca factorii poluatori cu o tehnologie eco.

Sursa foto: solarimpulse.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri