Kremlinul anunta ca presedintele Vladimir Putin a primit luni un apel telefonic de la premierul grec Alexis Tsipras, al carui Guvern se afla intr-o cursa contra-cronometru pentru a ajunge la un acord de salvare cu creditorii, relateaza The Associated Press in pagina electronica.

Cei doi lideri au discutat despre rezultatul referendumului de duminica din Grecia si despre "o serie de probleme privind continuarea dezvoltarii cooperarii ruso-grecesti", a anuntat Kremlinul. In convorbirea cu Tsipras, Putin si-a "exprimat sustinerea fata de poporul grec in vederea depasirii dificultatilor cu care se confrunta tara", potrivit presedintiei ruse, scrie Mediafax.

Seful celei de a doua cea mai mare banca de stat din Rusia, VTB, a declarat in weekend ca Rusia ar putea fi interesata sa achizitioneze active grecesti, in cazul in care acestea ar urma sa fie privatizate. Andrei Kostin a precizat ca Moscova ar putea sa fie interesata de porturi, aeroporturi, cai ferate sau companii din sectorul energetic.

Insa este putin probabil ca Rusia sa acorde Greciei imprumuturi, a subliniat sefuil VTB.

Pe de alta parte, Tsipras a discutat luni, la telefon, cu presedintele Bancii centrale Europene (BCE) Mario Draghi, potrivit unor surse guvernamentale elene citat de ziarul francez Le Figaro. De asemenea, seful statului grec, Prokopis Pavlopoulos a discutat la telefon, luni inainte de pranz, cu presedintele François Hollande.

Aceste discutii au avut loc in timpul unei pauze a reuniunii liderilor tuturor partidelor grecesti, convocati de catre Alexis Tsipras, sub egida presedintelui Pavlopoulos. Tsipras a discutat deja la telefon cu Hollande, duminica seara, dupa anuntarea victoriei taberei "nu" in referendumul prin care grecii au respins un plan european de salvare a tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri