Ucraina a exportat armament in 19 tari in 2014, inclusiv in Statele Unite, Germania si Republica Moldova, potrivit unui raport al Serviciului de stat pentru controlul exporturilor, relateaza Interfax Ucraina in pagina electronica.

Conform raportului, in 2014, Ucraina a exportat 51 de unitati de armament, inclusiv 23 de tancuri T-82, 28 de vehicule blindate, 15 aeronave, intre care opt elicoptere si sase avioane de vanatoare, 18 lansatoare de rachete si peste 27.000 de arme, scrie Mediafax.

Unsprezece tancuri T-72 au fost exportate in Etiopia si 12 in Nigeria. Ucraina a trimis in Thailanda 17 vehicule blindate, alte zece in Nigeria si unul in Statele Unite.

Ucrainenii au mai exportat cinci avioane de vanatoare de tip MiG-21 in Croatia si unul in Ciad, dar si sase elicoptere in Belarus si doua in Nigeria. Algeria a achizitionat 18 rachete si lansatoare de rachete.
Ucraina a exportat de asemenea 10.166 de pusti in Statele Unite, 10.400 in Canada, 5.000 in Cehia, 3.000 in Uganda si 100 in Georgia. Sudanul a primit aproape 900 de arme automate, in timp ce Republica Democratica Congo a achizitionat o arma automata, pusti si pistoale. Republica Moldova a cumparat doua pistoale, iar Peru 580.

Germania a achizitionat zece mecanisme de lansare pentru sisteme de aparare antiaeriana portabile, iar Belarusul a cumparat un sistem portabil de rachete antitanc.

Potrivit Institutului International de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI), exporturile ucrainene de armament au valorat in 2014 664 de milioane de dolari, cu 6,8% mai putin decat in 2013. Conflictul armat din estul tarii, declansat la inceputul lui 2014, a determinat Ucraina sa suspende mai multe contracte de export de echipamente militare, care au fost ulterior furnizate fortelor ucrainene din Donbas. In prezent, Ucraina are relatii comerciale militare cu 100 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri