Acordul Greciei cu creditorii privind programul de reforme ar trebui sa includa si o intelegere referitoare la sustenabilitatea datoriilor, a declarat joi presedintele Consiliului European, Donald Tusk, intr-o conferinta de presa, transmite Reuters.

Donald Tusk a spus ca parlamentele nationale ar trebui sa fie convinse sa voteze in favoarea sustinerii Greciei, daca liderii europeni vor ajunge la un acord bun duminica."Sunt destul de sigur ca daca vom avea un acord duminica, acesta va fi o recomandare suficient de puternica pentru parlamentele nationale", a aratat Tusk.

El a adaugat ca acordul trebuie sa se refere si la problema sustenabilitatii datoriilor, relateaza Mediafax.

"O propunerea realista din partea Greciei trebuie sa fie egalata cu o propunere la fel de realista din partea creditorilor privind sustenabilitatea datoriei", a spus oficialul european. Tusk a discutat joi dimineata, telefonic, cu premierul grec Alexis Tsipras.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a reiterat miercuri ca Grecia are nevoie de restructurarea datoriilor, in cadrul acordului de salvare, dar a avertizat ca Atena nu va primi tratament special, in conditiile in care Guvernul vrea sa amane plata datoriilor catre institutia financiara.
Chiar daca Lagarde a reiterat o analiza facuta de FMI saptamana trecuta, faptul scoate in evidenta presiunile in crestere exercitate de FMI, Statele Unite si alte parti, ca Germania sa permita restructurarea datoriilor elene, in cadrul acordului de sustinere financiara.

Pe de alta parte, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat miercuri seara, la cateva ore dupa ce institutia a mentinut blocarea finantarii bancilor elene la nivelul de circa 89 de miliarde de euro, ca este tot mai greu de gasit o solutie pentru criza din Grecia.

Autoritatile de la Atena au cerut miercuri, in mod oficial, un plan de salvare pe o perioada de trei ani din fondul de salvare al zonei euro si au promis ca vor incepe sa implementeze unele dintre reformele solicitate de catre creditori incepand de saptamana viitoare. Statul elen risca in prezent sa nu poata plati deloc datoria de 323 de miliarde de euro.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri