Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, a declarat ca peste 100 de firme italiene noi vin in Romania, ca urmare a increderii in stabilitatea si cresterea economica de aici, precizand, totodata, ca acele controverse care apar in anumite domenii se rezolva intre prieteni.

Seful diplomatiei italiene a afirmat, in cadrul declaratiilor comune cu ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, ca exista "o intensificare a relatiilor economice" dintre Romania si Italia, scrie Mediafax.

"Italia nu a descoperit Romania de cateva luni sau de cativa ani, ci a pariat pe viitorul economic al aceste tari de foarte multa vreme. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca acest pariu se reinnoieste, se relanseaza continuu (...) In fiecare luna exista peste 100 de societati italiene noi care vin in Romania si sunt zeci de mii de firme italiene inregistrate in Romania", a declarat Paolo Gentiloni, aflat in vizita in Romania.

El a precizat ca peste 120 de reprezentanti ai unor societati italiene din constructii si infrastrtuctura vor avea intrevederi, joi si vineri, cu oameni de afaceri din Romania.

Ministrul italian de Externe a mai spus ca atunci cand exista "niste controverse in anumite sectoare", ele sunt "rezolvate de prieteni care se aseaza in jurul mesei si discuta aceste subiecte".

La randul sau, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat ca relatiile economice intre Romania si Italia sunt "extrem de solide", Italia fiind al doilea partener comercial al Romaniei. "Anul trecut valoarea schimburilor romano-italiene a ajuns la un nivel record de 12,57 miliarde de euro, in crestere fata de anul 2013, iar pespectivele pentru acest an sunt, de asemenea, foarte imbucuratoare. La 31 martie, valoarea schimburilor bilaterale era de 3,33 miliarde de euro, in crestere cu aproape 13% fata de aceeasi perioada a anului precedent", a sustinut Aurescu.

El a subliniat "interesul deosebit" al companiilor italiene pentru a investi in Romania, in prezent fiind peste 40.500 de societati italiene create in tara noastra. "Misiunea noastra este de a le oferi tot sprijinul pentru a avea oportunitati crescute de investitii si afaceri", a spus Bogdan Aurescu.

Cu ocazia vizitei oficialului italian in Romania a fost semnat si "Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Italiene privind regimul juridic al mormintelor de razboi", care reglementeaza colaborarea intre parti pentru identificarea, amenajarea si ingrijirea mormintelor si operelor comemorative, precum si punerea la dispozitie a parcelelor de teren necesare in acest scop.

"Este un document cu incarcatura istorica si simbolica pentru cele doua state si natiuni, care va reprezenta cadrul juridic adecvat pentru cinstirea memoriei eroilor romani si italieni, cazuti pe teritoriul statului partener in timpul celor doua Razboaie Mondiale. Este un efort comun pentru a onora memoria inaintasilor: pe teritoriul Italiei exista aproximativ 90 de locuri de inhumare, pentru in jur de 2.000 de eroi romani, cazuti in timpul Primului Razboi Mondial, ca membri ai armatei austro-ungare. In Romania, sunt inhumati aproximativ 2.200 eroi italieni cazuti in cele doua Razboaie Mondiale", a declarat ministrul roman de Externe, dupa semnarea acordului, la sediul MAE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri