Liderul organizatiei Statul Islamic (SI) in Afganistan si Pakistan Hafiz Saeed Khan a fost ucis intr-un atac efectuat cu un avion american fara pilot in estul Afganistanului, au anuntat sambata autoritatile afgane si doi combatanti SI prezenti in timpul atacului, relateaza AFP in pagina electronica.

Moartea lui Hafiz Saeed Khan este o lovitura grea pentru reteaua extremista care, in pofida faptului ca se afla in continuare intr-un stadiu embrionar in regiune, cauta sa se implanteze adanc in aceasta zona de la frontiera dintre Afganistan si Pakistan. SI infrunta in aceasta zona atat serviciile de securitate guvernamentale, cat si rebelii talibani, foarte inradacinati din punct de vedere istoric in special in provincia Nangarhar, unde a avut loc tirul. Potrivit serviciilor afgane de informatii, Hafiz Saeed a fost ucis vineri, in timp ce "participa la o reuniune cu alte cadre" SI. Doi comandanti afiliati SI au confirmat pentru AFP moartea lui Saeed, potrivit Mediafax.

In total, "30 de lideri din cadrul Daech (acronimul arab al SI)" au fost ucisi in atacul aerian, anunta serviciile afgane de spionaj intr-un comunicat. Colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant al trupelor americane in Afganistan, a confirmat ca un tir cu un avion american fara pilot a fost efectuat in aceasta provincie vineri, dar fara sa precizeze identitatea persoanelor vizate. Doi comandanti SI, fosti membri ai talibanilor, au dat asigurari AFP ca erau prezenti la momentul atacului aerian. Ei afirma ca trupul lui Hafiz Saeed "a fost ingropat intr-un loc tinut secret", imediat dupa atac. Hafiz Saeed a fost numit in ianuarie, de catre conducerea retelei extremiste, la conducerea SI in "provincia Khorasan", o regiune care inglobeaza atat Afganistanul si Pakistanul, cat si unele zone din tari limitrofe.

Sursa foto: Shutterstock / Statul Islamic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri