Douazeci si trei de militari rusi au murit si alti trei sunt inca prinsi sub daramaturi, in urma accidentului de duminica seara, cand o cladire militara din sud-vestul Siberiei s-a prabusit, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului rus al Apararii, relateaza agentia de presa ruseasca TASS.

Conform purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii, generalul Igor Konasenkov, corpurile a 23 de persoane au fost scoase dintre ramasitele bazei militare din regiunea Omsk, situata in sud-vestul Siberiei, din Rusia. El a precizat ca 19 militari au fost transportanti catre diferinte centre medicale pentru a li se acorda ingrijiri. Zece soldati parasutisti, raniti in incident, au fost directionati catre Moscova. "Primul avion militar care transporta zece membri ai serviciului militar a decolat catre Moscova", a declarat Konasenkov, relateaza Mediafax.

O sectiune a cladirii cu patru etaje in care se afla Centrul de Instruire 242 al Fortelor aeropurtate din satul Svetlii, situat in regiunea Omsk, s-a prabusit duminica seara la ora 19.52 (19.52 ora Romaniei). In momentul prabusirii, in cladire se aflau 337 de militari.

Potrivit unei surse din cadrul autoritatilor regionale, accidentul ar fi fost cauzat de incalcari ale normelor de lucru in timpul procedurilor de reparatie a cladirii. "Baza militara din satul Svetlii fusese supusa unor proceduri de reparatie. O versiune ar fi ca posibile erori sa fi intervenit in timpul reparatiilor, inclusiv o modificare in structura cladirii", aprecizat sursa respectiva. "Aceasta varianta va fi verificata."

Potrivit acestei surse, acoperisul si peretii exteriori s-au prabusit partial. Ministrul rus al Apararii Nationale, Serghei Soigu, a solicitat o evaluare tehnica a tuturor cladirilor care au fost reparate intr-un oras militar din Omsk.

Sursa foto: Russian Soldiers/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri