Fortele de securitate franceze au dejucat saptamana aceasta un atentat care viza obiective militare din Franta, arestand patru persoane al caror lider are legaturi cu jihadisti aflati in detentie, a anuntat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Reuters in pagina electronica.

Potrivit unor surse, atacatorii planuisera sa actioneze in ianuarie 2016 si vizau un oficial militar de rang inalt din sudul Frantei. Cei patru suspecti au varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, fiind retinuti in diferite zone ale Frantei, a precizat ministrul. Unul dintre ei este un fost militar, a adaugat el. Anuntul intervine in contextul in care Franta este in stare de alerta dupa ce 17 persoane au fost ucise in atacurile teroriste din ianuarie, scrie Mediafax.

Luna trecuta, un presupus islamist si-a decapitat seful si a incercat sa arunce in aer o uzina chimica americana de la periferia orasului Lyon. Autoritatile franceze au confirmat de asemenea ca doua incendii izbucnite marti la o centrala petrochimica din apropiere de Marsilia au fost declansate intentionat. Anchetatorii nu au descoperit motivul incendierii, dar Cazeneuve a declarat ca nu exista nicio legatura intre cele doua incidente.

Arestarile au fost facute luni dimineata, cu o zi inainte de Ziua Nationala a Frantei. "La ceremonie (de Ziua Nationala), presedintele ne-a reamintit ca in fiecare saptamana prevenim acte teroriste", a declarat Cazeneuve. "Asa a fost si saptamana aceasta", a adaugat el. Cazeneuve a mai spus ca liderul gruparii retinute era cunoscut pentru dorinta de a pleca sa lupte in Siria. El a mentionat ca fortele de securitate au identificat 1.850 de persoane care locuiesc in Franta si sunt implicate in retele jihadiste. Dintre acestea, aproximativ 500 lupta in prezent alaturi de islamisti in Siria si Irak. Franta a emis 118 ordine de preventie pentru a impiedica astfel de persoane sa paraseasca tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri