Sute de protestatari antiguvernamentali au fost arestati la Paris, dupa ce au incercat sa convinga o unitate militara care participa la parada de Ziua Nationala a Frantei sa organizeze o lovitura de stat, relateaza site-ul TheLocal.fr.

Cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, marti, politia a arestat aproximativ 300 de persoane care au incercat sa inlature guvernul, intr-o tentativa esuata de lovitura de stat. Miscarea 14 iulie s-a adunat in fata Adunarii Nationale (Camera inferioara a Parlamentului francez) dupa ce a marsaluit prin Paris.Liderii miscarii le-au cerut celor 500 de membri sa isi "faca datoria de a se ridica" si a crea "un nou Guvern in care toti politicienii actuali sa fie inlocuiti", scrie Mediafax.

Un purtator de cuvant al miscarii, care sustine ca este formata din cetateni obisnuiti care s-au saturat de sistemul politic francez, a afirmat ca gruparea planuia sa obtina sprijinul unei unitati militare care participa la defilare pentru a inlatura de la putere Guvernul, ai carui membri erau prezenti in mare parte la parada.

"Armata va avea de facut o alegere si speram ca ni se va alatura. Apoi vom prelua controlul unor cladiri strategice", a declarat purtatorul de cuvant pentru revista Les Inrocks, inainte de parada. El a precizat ca printre cladirile vizate se numara Palatul Elysee, Matignon (resedinta premierului), Palatul Luxembourg si sediul Adunarii Nationale.

Armata a refuzat insa sa se alature protestatarilor, astfel ca tentativa de lovitura de stat a esuat. Majoritatea participantilor au fost retinuti de politie pentru miting ilegal, intrucat nu aveau autorizatie de protest.

Sursa foto: Proteste/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri