Premierul de extrema-stanga al Greciei, Alexis Tsipras, a anuntat, vineri seara, inlocuirea membrilor Guvernului care s-au opus masurilor convenite cu liderii Eurogrup, informeaza Reuters.

Ministrul Muncii, Panos Skourletis, a preluat portofoliul Energiei, in locul lui Panagiotis Lafazanis, unul dintre liderii radicali ai partidului de extrema-stanga Syriza. George Katrougalos va fi ministru al Muncii, noteaza Mediafax. Tryfon Alexiadis, care era membru al Consiliului expertilor fiscali, a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor in locul Nadiei Valavani, care si-a anuntat demisia zilele trecute.

Euclid Tsakalotos, devenit ministru al Finantelor pe 6 iulie in locul lui Yanis Varoufakis, ramane in functie. Christoforos Vernardakis, profesor universitar, a fost numit secretar de stat la Ministerul Apararii. Olga Gerovassili, deputat Syriza, a fost numit purtator de cuvant al Guvernului.

Parlamentul de la Atena a aprobat in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa dezbateri tensionate, principalele conditii economice stabilite de Guvernul Alexis Tsipras cu liderii Eurogrupului. In favoarea conditiilor convenite cu Eurogrup au votat 229 de parlamentari, iar 64 s-au pronuntat impotriva. Sase deputati s-au abtinut de la vot, iar unul a absentat.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro. "Acordul este dificil, dar am evitat continuarea retragerilor activelor in strainatate. Am evitat un plan de strangulare financiara si de prabusire a sistemului bancar. In aceasta batalie dura, am reusit sa obtinem restructurarea datoriilor", a afirmat premierul de extrema-stanga Alexis Tsipras.

Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Sursa foto: Alexis Tsipras / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri