Zeci de membri ai Ku Klux Klan au manifestat sambata in fata Adunarii Generale din statul american South Carolina, pentru a protesta fata de retragerea drapelului confederat controversat, fiind intampinati de contramanifestanti, relateaza AFP in pagina electronica.

Numerosi politisti au fost mobilizati in Columbia, capitala statului, si cu exceptia catorva ciocniri nu s-au inregistrat violente majore, potrivit presei locale. Membrii Ku Klux Klan, organizatie care militeaza pentru suprematia albilor, au arborat drapele confederate in fata Parlamentului local, precizeaza publicatia locala The State. Unii protestatari au afisat de asemenea un drapel cu svastica.

Potrivit publicatiei citate, membrii Ku Klux Klan nu au tinut discursuri, dar au scandat sloganuri impotriva contramanifestantilor. Cele doua grupuri s-au insultat reciproc si au aruncat cu sticle de apa. Dupa miting, in timp ce membrii KKK se indreptau spre o parcare supravegheata de politie, contramanifestantii i-au urmarit si au izbucnit o serie de confruntari.

Anterior, aproximativ o suta de membri ai unui grup numit "Black Educators for Justice" s-au adunat in fata Adunarii Generale cu drapele confederate, ceea ce a generat confruntari verbale, insa politia a intervenit rapid pentru a desparti cele doua grupuri. Parlamentul statului South Carolina a retras la 10 iulie drapelul confederat, in urma uciderii a noua afroamericani de catre un partizan al suprematiei albilor, la o biserica din orasul Charleston, in iunie.

Emblema soldatilor din Sud in timpul Razboiului de Secesiune, drapelul confederat este un simbol al rasismului pentru multi americani. Autorul masacrului de la Charleston, Dylann Roof, in varsta de 21 de ani, si-a motivat crima prin ura fata de negri. El a fost inculpat pengtru asasinat, iar procesul sau urmeaza sa se desfasoare anul viitor.

Everett Historical / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri