Uniunea Europeana atentioneaza Rusia sa nu extinda frontiera regiunii separatiste proruse autonome Osetia de Sud in detrimentul Georgiei pentru a controla o parte din conducta petroliera Baku-Supsa care trece prin zona frontierei, relateaza BBC News online. Mii de georgieni au manifestat sambata pe strazile capitalei Tbilisi pentru a protesta fata de ocupatia rusa in provinciile separatiste Abhazia si Osetia de Sud, scrie adevarul.ro.

La frontiera dintre regiunea separatista prorusa autonoma Osetia de Sud, fosta parte a statului georgian pana in 2008, si Georgia, exista tensiuni din cauza modificarii teritoriale a frontierei administrative, sustin reprezentanti ai statului georgian. Potrivit acestora, Rusia ar fi retrasat granita dintre Georgia si Osetia de Sud, regiune a carei independenta obtinuta in anul 2008 a fost sprijinita de statul rus.

Trupele ruse ar fi instalat marcaje in zona frontierei, incalcand suveranitatea Georgiei, pentru a dobandi control asupra unei parti din conducta petroliera Baku-Supsa care trece prin zona respectiva. Trupele ruse au patrulat la granita administrativa dintre Rusia si Georgia de la incheierea razboiului din 2008 din Osetia de Sud.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri