Ungaria va finaliza instalarea gardului menit sa blocheze fluxul de imigranti, la frontiera cu Serbia, pana la 31 august, mai devreme decat se preconiza anterior, a anuntat premierul Viktor Orban, relateaza Le Monde in pagina electronica.

"Gardul va fi construit pana la 31 august. Toate celelalte termene nu sunt valabile", a declarat sambata Orban la Baile Tusnad, in Romania, citat de MTI, scrie Mediafax.

Lucrarile la acest gard de sarma au inceput la jumatatea lui iulie, intr-o sectiune de proba. Gardul, de patru metri inaltime si cu o lungime de 175 de kilometri, la frontiera dintre Ungaria si Serbia, are menirea sa impiedice imigrantii si solicitantii de azil sa intre in Ungaria, un stat membru UE, de unde incearca, ulterior, sa ajunga in alte state membre ale Uniunii, prin Austria si Germania. Cea mai mare parte dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria si tari africane.

Ministerele ungare al Apararii si de Interne au anuntat saptamana trecuta ca realizarea acestui proiect, in totalitate, se va incheia in noiembrie. Gardul a provocat reticente din partea Comsiei Europene (CE) si a socat Belgradul. Anul acesta Ungaria a inregistrat deja peste 80.000 de cereri de azil, fata de 43.000 cate a inregistrat in decursul lui 2014.

Parlamentul ungar a inasprit recent conditiile in care este acordat azil si in care este autorizata mentinerea imigrantilor in tabere. Potrivit lui Orban, "imigratia ilegala este legata de terorism si antreneaza o crestere a infractionalitatii, inclusiv violuri si somaj". "Europa trebuie sa ramana a europenilor", a subliniat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri