Autoritatile chineze si-au manifestat planurile de a construi o prelungire a capitalei Beijing cu inca peste 200.000 de kilometri patrati, suprafata care ar urmea sa fie locuita de peste 130 de milioane de locuitori.

Viitorul megalopolis, denumit “Jing-Jin-Ji”, va fi situat in Beijing, de la portul Tianjin pana in sudul provinciei Hebei, iar numele provine de la Beijing (Jing) – Tianjin (Jin) – si numele vechi al provinciei Hebei (Ji).

Viitorul oras dezvoltat in gigantul megalopolis al Chinei va fi conectat prin linii de tren de foarte mare viteza si va face posibila legatura dintre noua regiune si Capitala in mai putin de o ora, scrie presa internationala.

Posibilitatea construirii unei noi capitale pentru China este subiect dezbatut de ani de zile in tara cu o populatie de peste 1,3 miliarde de oameni, iar daca proiectul va fi demarat in acest an ar putea fi o prima actiune a eforturilor presedintelui Xi Jinpeng de a reforma economia din nordul Chinei.

Proiectul gigant va avea ca principala strategie crearea regiunii Beijing –Tianjin intr-un pol de dezvoltare economica, un concurent puternic pentru regiunea centrala a Chinei – dintre Shaghai si Nanjing, dar si a regiunii dintre Guanzhou si Hong Kong.

Ca parte a procesului de dezvoltare a noii regiuni, autoritatile din Beijing si-au propus sa isi mute o mare parte din activitatea publica, precum si spitalele sau fabricile in viitoarea locatie din provincia Hebei.

Beijingul este considerat cel mai scump oras in ceea ce priveste pretul cerut pentru proprietatile imobiliare, iar dezvoltarea unui nou pol de locuire ar urma sa ofere locuinte mai accesibile celor peste 130 de milioane de oameni care ar urma sa locuiasca in regiunea cu o suprafata similara cu cea a Japoniei.

Cum s-a dezvoltat Beijingul in ultimii 50 de ani

Populatia orasului Beijing a crescut spectaculos in ultimii 50 de ani. Daca in anii ’60 capitala Chinei numara circa 7,5 milioane de locuitori, la finele anului trecut peste 21 de milioane de locuitori populau capitala tarii asiatice.

Cei de la NASA au suprins intrun clip animat cum s-a schimbat metropola chineza in ultimii ani. Cu populatia Chinei a ajuns sa depaseasca 1,3 miliarde de oameni, necesitatea dezvoltarii si urbanizarii marilor orase ale statului asiatic devine in acest fel necesara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri