Potrivit estimarilor demografice de pana acum, se prognoza ca, la un moment dat, populatia Indiei o va depasi pe cea a Chinei, de altfel, cele mai aglomerate state ale lumii, dar Organizatia Natiunilor Unite (ONU) anticipeaza ca aceasta devansare va avea loc mult mai devreme.

ONU arata intr-un raport recent ca populatia Indiei, probabil, o va depasi pe cea a Chinei in 2022, nu 2028, asa cum prognoza in urma cu doar doi ani. Populatia Chinei a ajuns acum la 1,38 miliarde de oameni, comparativ cu 1,31 miliarde in India. Dar in sapte ani, populatiile ambelor tari sunt de asteptat sa atinga 1,4 miliarde, noteaza The New York Times.

Organizatia arata, de asemenea, ca populatia Indiei va creste continuu un urmatoarele decade la 1,5 miliarde de oameni in 2030 si 1,7 miliarde in 2050, in timp ce populatia din China va ramane relativ constanta pana in 2030, moment in care ar putea sa se reduca usor. La nivel global, mai arata ONU, populatia actuala a lumii este de 7,3 miliarde de oameni, dar va ajunge la 9,7 miliarde pana in 2050, iar numarul ar putea atinge 11,2 miliarde pana la sfarsitul secolului.

Pana in 2050, cel mai mare avans se va inregistra in tarile cu cea mai mare fertilitate, in special din Africa, sau in tarile cu populatii mari, potrivit ONU, precum: India, Nigeria, Pakistan, Republica Democrata Congo, Etiopia, Tanzania, Statele Unite ale Americii, Indonezia si Uganda.

In schimb, populatia din 48 de tari se va reduce treptat in aceasta perioada, in principal in Europa, din cauza unei incetiniri a ratelor de fertilitate care a inceput in urma cu zeci de ani. ONU mai arata ca anumite tari se vor confrunta cu o scadere a populatiei mai mare de 15% pana in 2050, inclusiv Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Japonia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia si Ucraina.

Jan S. / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri