Indatorarea ridicata si istoricul negativ in privinta implementarii reformelor descalifica Grecia de la un al treilea pachet de ajutor financiar din partea Fondului Monetar International (FMI), potrivit unui raport prezentat board-ului FMI de catre expertii institutiei internationale, noteaza Mediafax, care citeaza Financial Times.

Recomandarea expertílor FMI, inaintata boardului miercuri, ridica noi semne de intrebare daca institutia internationala se va alatura eforturilor Uniunii Europene de a salva Grecia de la colaps.

Avand in vedere concluzia raportului, specialistii FMI vor participa la negocierile desfasurate in prezent la Atena pentru un nou program financiar destinat Greciei, insa institutia nu va lua timp de mai multe luni, sau chiar pana anul urmator, o decizie daca va participa sau nu cu fonduri proprii.

Intarzierea din partea FMI ar putea avea consecinte semnificative, mai ales in Germania, unde oficialii au afirmat in mod repetat ca ar fi imposibil de obtinut acordul Legislativului de la Berlin pentru un pachet de 86 miliarde de euro destinat Greciei daca la acesta nu participa si FMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri