Cel putin 25 de persoane au murit si alte cateva au fost date disparute in Nepal, dupa ce joi a avut loc mai multe surpari de teren din cauza ploilor masive, relateaza publicatia The Indian Express, citata de Mediafax.

Cel putin 25 de persoane au murit dupa ce casele in care locuiau s-au surpat din cauza alunecarilor de teren provocate de ploile intense din Nepal.

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei si opt barbati, s-au inregistrat in districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic. De asemenea, 14 persoane au fost date disparute intr-un incident separat tot in districtul Kaski, in care o alta alunecare de teren s-a produs in localitatea Lumle, potrivit unui purtator de cuvant din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit intr-o alta alunecare de teren din localitatea Bhadaure.

Nepal: Zeci de case, ingropate din cauza surparilor de teren

Zeci de case au fost ingropate din cauza surparilor de teren, in timp ce autostrada ce leaga orasele Pokhara si Baglung a fost avariata din aceleasi cauze. Armata si politia nepaleze au intervenit in locurile in care s-au produs alunecarile de teren pentru a salva supravietuitorii dintre daramaturi.

In plus, armata nepaleza cu sediul central in Kathmandu a trimis un elicopter in zonele avariate pentru a participa la operatiuni de salvare. In orasele Muna si Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit si alte cinci persoane au disparut in incidente separate de alunecari de teren, conform politiei nepaleze.
Anual, zeci de persoane mor din cauza inundatilor si a alunecarilor de teren in timpul musonului in Nepal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri