Doi membri ai trupelor turce de securitate au fost ucisi, iar alti 24 raniti, intr-un atentat sinucigas cu masina-capcana comis duminica dimineata de catre activisti din cadrul PKK Dogubayezit (est), a anuntat duminica Biroul guvernatorului provinciei Agri, relateaza BBC News online.

Un tractor incarcat cu explozivi a intrat intr-un post de politie, potrivit presei locale. Atacul a avut loc in apropiere de orasul Dogubayazit, in provincia Agri, in apropiere de frontiera Turciei cu Iranul, relateaza Mediafax.

De la 24 iulie Turcia a efectuat sute de raiduri aeriene impotriva unor baze PKK de ambele parti ale frontierei dintre Turcia si Irak. Potrivit agentiei de stiri turce de stat Anatolia, atacul a avut loc catre ora locala 3.00 (3.00, ora Romaniei).

Tractorul era incarcat cu doua tone de explozivi si a fost detonat de un kamikaze. Presa turca a publicat imagini cu cladirea puternic avariata, al carei acoperis a fost distrus. Guvernatorul regional nu a spus cum a fost identificat PKK ca afland-se in spatele atacului, iar formatiunea nu a comentat.

Turcia acuza gruparea ca se afla in spatele unei serii de atacuri comise in ultimele doua saptamamani. Cinci persoane au fost ucise vineri, in atacuri care au vizat o linie de cale ferata si un post de politie. Agentia turca oficiala de stiri afirma ca 260 de luptatori kurzi au fost ucisi in atacuri aeriene in nordul Irakului si in Turcia, de la 24 iulie incoace.

Noi raiduri au fost raportate sambata dimineata, de aceasta data in regiunea Rawanduz, la est de Erbil, capitala Kurdistanului irakian. Cel putin sase persoane au fost ucise, iar multe altele ranite, in orasul Zarkel, potrivit unor oficiali locali. Printre victime s-ar afla cel putin doua femei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri