Guvernatorul statului american California (nord) Jerry Brown a instituit sambata starea de urgenta, in timp ce mii de pompieri luptau cu flacarile, iar conditiile meteorologice le complicau eforturile, relateaza DPA in pagina electronica.

Peste 20 de incendii de vegetatie mari devasteaza teritoriul statului, multe dintre ele declansate de descarcari electrice, potrivit presei locale. Brown a apreciat ca seceta si conditiile meteorologice extreme au facut mare parte a statului iasca, arata Mediafax.

Instituirea starii de urgenta va permite mobilizarea resurselor in zonele afectate de incendii, potrivit Los Angeles Times. Aproximativ 8.000 de pompieri au fost mobilizati deja sa lupte impotriva flacarilor. Un pompier a murit intr-un incendiu in tinutul Modoc, in nord-estul statului, a anuntat Serviciul american pentru paduri (US Forest Service).
Un incendiu care a izbucnit miercuri la nord de San Francisco s-a extins pe o suprafata de aproximativ 8.900 de hectare. Doar aproximativ 5% din incendiu a fost "controlat", potrivit ziarului.

Incendiul a determinat autoritatile sa evacueze aproximativ 650 de persoane din locuinte. "Incendiul din aceasta padure si din padurile din California sunt fara precedent", a declarat Mike Minton de la Serviciul american pentru gestionarea incendiilor de padure (US Forest Service fire management).

"Este mai puternic decat orice incendiu anterior, chiar si decat cel din 2008", a subliniat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri