Hillary Clinton si contracandidatii sai in obtinerea nominalizarii Partidului Democrat in cursa pentru Casa Alba se vor infrunta pe 13 octombrie in prima dezbatere din campania prezidentiala pentru alegerile din 2016, a anuntat joi Partidul Democrat, relateaza AFP in pagina electronica.

Potrivit calendarului dezbaterilor din timpul alegerilor primare, primul dintre cele sase evenimente televizate urmeaza sa aiba loc in statul Nevada, in contextul in care Partidul Democrat incearca sa pastreze Casa Alba, dupa cele doua mandate consecutive ale presedintelui Barack Obama, scrie Mediafax.

A doua dezbatere este programata pe 14 noiembrie, in Iowa, iar urmatoare pe 19 decembrie in New Hampshire. Cele doua state voteaza primele in alegerile primare, care stabilesc candidatul la presedintie al unui partid. A patra dezbatere este programata pe 17 ianuarie in South Carolina, iar a cincea si a sasea in Florida si Wisconsin, respectiv in februarie si martie.

"Aceste sase dezbateri vor oferi participantilor la caucus si alegatorilor din (scutinele) primare oportunitatea sa afle de la candidati care este viziunea lor pentru viitorul tarii", a anuntat Debbie Wasserman Schultz, presedinta Comitetului National Democrat, citata intr-un comunicat. "Ele vor sublinia contrastul evident dintre valorile Partidului Democrat, care se concentreaza asupra consolidarii clasei de mijloc, si ale republicanilor, care vor sa continue politici ce nu au legatura cu realitatea si depasite", a subliniat ea.

Clinton, favorita evidenta, ii infrunta pe senatorul independent Bernie Sanders, pe fostul senator Jim Webb din Virginia, fostul guvernator al statului Maryland Martin O'Malley si pe fostul guvernator al Rhode Island Lincoln Chafee.

Democratii au anuntat calendarul in timp ce republicanii soseau la Cleveland, in Ohio, la prima lor dezbatere din cursa in vederea alegerilor de anul viitor. Saisprezece barbati si o femeie lupta pentru obtinerea nominalizarii Partidului Republican, in frunte cu favoritul Donald Trump.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri