Coreea de Nord isi creeaza propria ora oficiala, dand ceasurile inapoi cu 30 de minute, pentru a marca 70 de ani de la eliberarea Peninsulei Coreea de sub dominatia coloniala a Japoniei, a anuntat vineri agentia oficiala de presa KCNA, relateaza Reuters in pagina electronica.

Coreea de Nord foloseste aceeasi ora oficiala ca rivalele sale Coreea de Sud si Japonia, cu noua ore inainte de ora solara medie a meridianului Greenwich (Greenwich Mean Time, GMT). Trecerea la "ora Phenianului" va avea loc pe 15 august, odata cu revenirea la ora oficiala din Penisnula Coreea de dinainte de dominatia japoneza, scrie Mediafax.

"Nemernicii de imperialisti japonezi au comis crime de neiertat, ca privarea Coreei de ora sa, calcand in picioare fara mila acest pamant cu o istorie si o cultura vechi de 5.000 de ani in urmarirea politicii nemaiintalnite de distrugere a natiunii coreene", scrie KCNA.

Coreea a folosit meridianul de 127 de grade si 30 de minute est - longitudinea despre care KCNA afirma ca urmeaza sa fie folosita pentru stabilirea noii ore oficiale - atunci cand a introdus pentru prima data conceptul de ora oficiala, in 1908. Japonia a ocupat Peninsula Coreea din 1910 si pana in 1945. Japonia a instituit in 2012, prin decret imperial, ora Coreei la 135 de grade longitudine est, folosita in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri