Sute de imigranti au protestat violent impotriva fortelor de ordine grecesti in insula Kos, marti, in timpul unei proceduri de inregistrare pentru a primi alimente si adapost, relateaza site-ul publicatiei Daily Mail.

Protestele au izbucnit in dimineata zilei de marti, cand aproximativ 1.500 de imigranti asteptau sa participe la o procedura de inregistrare, organizata pe un stadion de fotbal din orasul Kos din sud-estul insulei cu acelasi nume, pentru a primi alimente si adapost, scrie Mediafax.

Cativa ofiteri de politie care erau desemnati sa pastreze ordinea in timpul procedurii au incercat sa calmeze protestatarii, dupa care, depasiti de situatie, au inceput sa-i atace cu armele din dotare. Sute de imigranti care protestau au solicitat sa fie inregistrati cat mai repede inainte de a incepe sa blocheze drumul principal de acces pe insula in cursul diminetii de marti. "Vrem sa fim inregistrati, vrem sa mancam!", au scandat acestia.

Autoritatile din Kos se confrunta cu un numar mare de persoane clandestine care sosesc dinspre coasta Turciei, numar in continua crestere.
Proteste similare au avut loc, in ultimele saptamani, si pe alte insule din Grecia, printre care si Lesbos, unde au sosit cei mai multi imigranti. Potrivit Pazei de coasta a Greciei, de luni dimineata si pana marti dimineata, fusesera salvati 329 de imigranti in timpul a sapte operatiuni de cautare desfasurate pe coastele insulelor Lesbos si Kos. Printre acestia nu se afla si cei care au ajuns pe insula Kos dinspre coasta Turciei, care au participat la procedura de inregistrare de marti.

Potrivit Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), cel putin 124.000 de persoane au sosit in insulele din partea de est a Greciei in primele sapte luni ale anului in curs, ceea ce reprezinta o crestere de 750% fata de numarul imigrantilor veniti in aceeasi perioada din 2014. De asemenea, autoritatile grecesti au declarat luni ca 156.726 de imigranti au fost arestati pentru ca au patruns sau au ramas pe teritoriul Greciei in mod ilegal din ianuarie pana in iulie, spre deosebire de cei 32.070 arestati in aceeasi perioada din 2014.

Sursa foto: Proteste/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri