Cel putin 17 persoane au murit, 32 au fost grav ranite, iar alte 283 au fost internate la spital, potrivit agentiei China Noua, in urma exploziei uriase care a avut loc miercuri seara intr-un depozit de produse inflamabile din orasul portuar Tianjin, in nord-estul Chinei, relateaza DPA online.

Doi pompieri au fost dati disparuti, iar alti patru au fost raniti, din randul celor 12 echipaje trimise sa intervina la un incendiu, la un depozit, miercuri seara tarziu, a anuntat China Noua initial. Explozia a avut loc la ora locala 21.30 (18.30, ora Romaniei), dupa aproximativ 40 de minute de la sosirea primului echipaj de pompieri, scrie Mediafax.

Departamentul national chinez pentru pompieri a anuntat pe contul oficial de microblogging ca incendiul a izbucnit catre ora locala 22.50 (17.50, ora Romaniei) la un depozit de "produse chimice periculoase" al companiei Ruihai Logistics, dupa care a avut loc explozia. Alte noua echipaje de pompieri au fost trimise la fata locului dupa explozie.

Locuitorii din zona au iesit din case, "de teama unui cutremur", potrivit agentiei China Noua. O inregistrare video a exploziei uriase, cu orasul in fundal, a "inundat" retele de socializare, dar si fotografii in care apar persoane ranite, fugind de la locul dramei. Explozia a fost resimtita pe o raza de cativa kilometri, iar suflul acesteia a spulberat ferestre si chiar acvarii cu pesti.

"Am crezut cu totii ca era cutremur, ne-am imbracat repede si am iesit afara", a declarat Liu, o studenta care locuieste impreuna cu familia in apropiere de locul exploziei. "O bucata din tavan s-a prabusit in cladirea noastra, dar n-a fost ranit nimeni. In aceasta (joi) dimineata este in continuare un fum negru pe cer", a declarat ea pentru DPA. Cele mai multe persoane au fost ranite de cioburi de sticla si de moloz, potrivit agentiei China Noua.

Pe de alta parte, ziarul Cotidianul Poporului scria dupa incident ca sapte persoane au fost ucise dupa ce o incarcatura de explozivi a luat foc in depozitul in care era stocata, iar presa locala anunta ca 300-400 de persoane au fost ranite, relateaza AFP. Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat CCTV, o minge de foc si coloane de flacari au tasnit, luminand cerul si aruncand in atmosfera nori de praf, la zeci de metri inaltime. Intre 300 si 400 de persoane ranite au venit la un spital, potrivit ziarului "Stirie Beijingului", iar angajatul altui spital, citat de acelasi cotidian, anunta un aflux, apreciind ca numarul pacientilor era imposibil de estimat.

Presa locala scria ca incendiul provocat de explozie se afla sub control. Imagini postate pe reteaua de microblogging Weibo surprind persoane pline de sange fugind pe strazi, altele cu copii in brate, inveliti in paturi, dar autenticitatea acestor imagini nu a putut sa fie confirmata imediat, precizeaza AFP. Potrivit contului de Weibo autentificat al Centrului chinez pentru retele de supraveghere a cutremurelor, magnitudinea primei explozii a echivalat cu detonatarea a trei tone de trinitrotoluen (TNT), iar a doua explozie a fost echivalenta cu detonarea a 21 de tone de TNT.

Tianjin, situat la aproximativ 140 de kilometri de Beijing, este unul dintre cele mai mati orase din tara, cu o populatie de aproape 15 milioane de persoane, potrivit unor date oficiale din 2013. In iulie, 15 persoane au murit, iar alte peste zece au fost ranite intr-o explozie la o instalatie ilegala de stocare a artificiilor, in provincia Hebei, in nordul Chinei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri