Secret Service, acuzat ca nu poate asigura protectia adecvata la Casa Alba, intentioneaza sa angajeze 1.100 de ofiteri si agenti, au declarat surse din domeniul securitatii, citate de Reuters in pagina electronica.

Angajarea a 700 de ofiteri in uniforma si a 400 de agenti pentru cinci ani va reprezenta o crestere de 17 la suta a personalului Secret Service, format din 6.647 de persoane, cea mai mare crestere de personal din ultimii zece ani, la agentia responsabila de protectia presedintelui, a familiei sale si a oficialilor de rang inalt, dar si de combaterea infractiunilor financiare, potrivit Mediafax.

Ofiterii in uniforma sunt detasati in special la Washington si sunt responsabili cu securitatea la Casa Alba si a resedintei vicepresedintelui, in timp ce agentii se ocupa de investigatii si il pazesc pe presedinte atunci cand apare in public. Secret Service a confirmat ca efectueaza "o initiativa agresiva de angajare pentru urmatorii cinci ani", dar a refuzat sa comenteze cu privire la numarul de persoane recrutate.

Purtatoarea de cuvant a agentiei, Nicole Mainor, a precizat ca aceasta "campanie de angajare este rezultatul uzurii, cresterii anticipate si un raspuns la recomandarile" facute de o comisie formata anul trecut, dupa un grav incident de securitate. Planul de angajare coincide cu o crestere prevazuta de 16 procente a bugetului Secret Service, la 2,2 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2016.

Secret Service, scandaluri si lacune de securitate

Agentia incearca sa-si revina dintr-o criza de conducere si dupa scandalurile si lacunele de securitate care i-au afectat imaginea. La 4 martie, doi agenti superiori, care consumasera alcool, au intrat cu masina intr-o baricada de la Casa Alba, in apropiere de un pachet suspect care era investigat ca o posibila bomba. Directorul agentiei a fost anuntat abia dupa cateva zile despre incident.

Secret Service a fost de asemenea criticat dupa ce un barbat inarmat cu un cutit a sarit gardul Casei Albe in septembrie, a fugit pe peluza si a reusit sa patrunda in cladire, inainte de a fi oprit. Acest incident a condus la demisia directorului agentiei, Julia Pierson, care fusese angajata in 2013 pentru a pune la punct Secret Service, dupa un scandal din 2012 in care cativa agenti au platit prostituate si au vizitat cluburi de striptease din Cartagena, Colombia.

In 2011, un barbat a tras focuri de arma automata spre Casa Alba, dar daunele au fost descoperite abia dupa patru zile, iar in 2014, un agent privat de securitate inarmat s-a aflat in lift cu presedintele Barack Obama, in timpul unei calatorii la Atlanta, intr-o incalcare a protocolului de securitate.

1000 Words / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri