Doi indivizi au deschis focul, miercuri, in fata Palatului otoman Dolmabahce din Istanbul, o importanta atractie turistica din metropola turca, anunta surse citate de site-ul agentiei AP.

Potrivit agentiei de stiri Dogan, indivizii au tras focuri de arma spre agentii de securitate stationati la intrarea in Palatul Dolmabahce, datand din perioada otomana. Nicio persoana nu a fost ranita in incident, iar autorii atacului au fost arestati preventiv sub acuzatia de terorism, anunta Mediafax.

Palatul Dolmabahce - situat in cartierul Besiktas din Istanbul, in partea europeana a orasului - a fost principalul complex administrativ al Imperiului Otoman in perioada 1856 - 1922. Organizatia terorista sunnita Stat Islamic a indemnat poporul turc, intr-o inregistrare video difuzata marti, sa il inlature de la putere pe presedintele "tradator" Recep Tayyip Erdogan, pe care il acuza ca a vandut Turcia "americanilor si ateilor kurzi".

Mesajul video, transmis de un "emir" al retelei teroriste Stat Islamic care vorbea in limba turca, a fost o reactie la bombardamentele Turciei impotriva pozitiilor islamiste din Siria si la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane. Turcia a lansat, pe 24 iulie, o operatiune "antiterorista", atacand pozitii militare kurde din Irak si militanti ai retelei sunnite Stat Islamic, in Siria.

Turcia a initiat raidurile aeriene ca reactie la atacul terorist din orasul Suruc, soldat cu 32 de morti si revendicat de reteaua terorista Stat Islamic. Este prima data in ultimii doi ani cand armata turca ataca pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare paramilitara care lupta de zeci de ani pentru obtinerea autonomiei in Turcia si care este implicata, de circa un an, in confruntari cu reteaua terorista Stat Islamic. Aripa militara a PKK a revendicat recent uciderea a doi politisti turci care ar fi colaborat cu organizatia terorista sunnita Stat Islamic, activa in Siria, Irak, nordul Egiptului si nordul Libiei.

Sursa foto: palatul Dolmabahce, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri