In Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri destinate monedei virtuale bitcoin, pentru a ajuta firmele sa faca fata restrictiilor impuse de masurile de control al capitalului, potrivit unor informatii citate de Kathimerini.

Site-ul CoinTelegraph a relatat ca platforma Cubits de tranzactionare a Bitcoin s-a asociat cu platforma elena BTCGreece pentru a instala ATM-uri care sa ajute firmele mici si mijlocii sa transfere bani, potrivit Mediafax. "Cream un ecosistem al Bitcoin si solutii pentru piata elena. Initiativa va include instalarea a 1.000 de ATM-uri si solutii pentru comertul electronic si industria turismului", a declarat Thanos Marinos, fondator al BTCGreece, singura platforma de tranzactionare a Bitcoin din Grecia.

Marinos a declarat in luna iulie ca numarul clientilor noi care depun cel putin 50 de euro la BTCGreece a crescut cu 400%, la cateva mii, in perioada mai-iunie. Bitcoin este o moneda virtuala inventata in urma cu sase ani al carei curs fluctueaza liber si care nu este sustinuta de vreun guvern sau banca centrala.

Sursa foto: Shutterstock / Bitcoin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri