Doua persoane din Polonia spun ca ar fi gasit un tren nazist ce se banuieste a fi plin de aur, bijuterii si arme, si care ar fi disparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie presa poloneza, citata de BBC. Potivit unor surse locale, trenul ar contine 300 tone metrice de aur.

Este banuit ca trenul ar fi disparut in 1945, pe masura apropierii fortelor sovietice de castelul Ksiaz, de langa orasul Walbrzych. Reprezentantii unei firme de avocatura din sud-vestul Poloniei spun ca au fost contactati de catre doua persoane care sustin ca au descoperit trenul.

Presa locala scrie ca descoperitorii, un barbat de cetatenie germana si unul de cetatenie poloneza, cer 10% din continutul trenului. Roman Szelemej, primarul orasului Walbrzych, s-a declarat insa sceptic cu privire la posibila descoperire. “In zona nu s-au facut niciodata sapaturi arheologice asa ca nu stim ce vom gasi”, a declarat pentru Reuters Marika Tokarska, membru in consiliul local al orasului Walbrzych.

Radio Wroclaw sustine ca anterior s-au efectuat alte cautari ale trenului in zona, insa acestea au ramas fara rezultat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri