Presedintele Barack Obama i-a dat unda verde vicepresedintelui sau - in cazul in care Joe Biden va lua aceasta decizie - sa candideze in alegerile prezidentiale americane prevazute in 2016, au declarat luni surse pentru postul CBS News online.

Obama considera ca alegerea lui Biden ca partener de cursa in 2008 a fost cea mai "inteligenta" decizie politica a sa, a declarat Josh Earnest, un purtator de cuvant al Casei Albe. "Cred ca acest lucru va poate ajuta sa va faceti o idee despre parerea pe care o are presedintele despre capacitatea vicepresedintelui Biden de a detine functia suprema", a subliniat el, scrie Mediafax.

Insa nu este vorba despre o aprobare oficiala. O eventuala candidatura a lui Biden l-ar putea jena pe presedinte - avand in vedere ca fostul sau secretar de Stat Hillary Clinton este favorita democratilor, deja in cursa. Dar Biden se gandeste tot mai mult la o candidatura in contextul cresterii ingrijorarii donatorilor si unor lideri democrati fata de amplificarea scandalului cu privire la faptul ca Clinton a folosit e-mailul privat in interes de serviciu.

In plus, Biden si consilieri apropiati de-ai sai s-au intalnit cu senatoarea Elizabeth Warren din Washington si alti sustinatori din state aflate printre primele in care va avea loc scrutinul democrat. Ei cred ca pot strange 25-30 de milioane de dolari in urmatoarele sase luni, de la donatori importanti care inca stau pe tusa. Potrivit unei analize CBC News, dintre cei aproape 770 de donatori importanti ai lui Obama in 2012, doar o mica parte - aproximativ 50 - s-au angajat sa stranga bani pentru Clinton.

Insa o eventuala candidatura a lui Biden va fi marcata de gafele sale. Un alt motiv impotriva unei candidaturi este faptul ca el a mai candidat de doua ori. Biden, in varsta de 72 de ani, ar putea fi, de asemenea, cea mai in varsta persoana aleasa vreodata presedinte. Consilierii lui Biden se asteapta ca acesta sa ia o decizie pana la sfarsitul lui septembrie. Poate ca cel mai important factor este familia, care se afla in doliu dupa moartea lui Beau Biden, cel mai mare dintre fiii vicepresedintelui, care l-ar fi indemnat sa candideze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri