Bursa din Shanghai a inchis in scadere marti cu 7,6%, inregistrand cel mai grav declin pe parcursul a patru zile dupa 1996, din cauza temerilor investitorilor ca Guvernul de la Beijing abandoneaza masurile de sustinere a pietei financiare, in timp ce bursa din Tokyo a coborat cu 4%. La Hong Kong, indicele Hang Seng a coborat cu 0,3%.

Shanghai Composite Index a coborat sub nivelul de 3.000 de puncte pentru prima oara in ultimele opt luni. Pe parcursul a patru sedinte de tranzactionare, incepand din 19 august, indicele bursei din Shanghai a scazut cu 22%, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Peste 700 de actiuni s-au depreciat marti cu limita maxima de 10%, la Shanghai, intre acestea fiind si titlurile PetroChina, cea mai mare companie chineza in functie de capitalizarea de piata. Speculatiile din jurul intentiilor guvernului chinez s-au intensificat din 14 august, dupa ce autoritatea de reglementare a pietei de capital a semnalat ca autoritatile vor reduce campania de sustinere a cotatiilor actiunilor, ca urmare a reducerii volatilitatii.

China Securities Regulatory Commission nu a incercat sa calmeze investitorii, dupa prabusirea de luni a bursei, care a inchis in declin cu 8,5%. Declinul de marti este a saptea scadere de peste 6% a indicelui din Shanghai din ultimele trei luni.

Sursa foto: Bursa din China / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri