Aproximativ 50 de imigranti au fost gasiti morti intr-un camion abandonat pe o autostrada din Austria, autoritatile suspectand ca extracomunitarii s-au asfixiat, afirma surse citate de site-ul cotidianului Corriere della Sera.

Camionul a fost gasit pe autostrada A4, intre localitatile Neusiedl si Parndorf. Autostrada face legatura intre frontiera ungaro-austriaca si orasul Viena. Potrivit martorilor, autocamionul era parcat in zona de cel putin 48 de ore, arata Mediafax.

Autoritatile austriece ancheteaza circumstantele producerii incidentului. Soferul camionului, suspectat de trafic de persoane, este cautat activ de politia austriaca.

Camionul abandonat pe o autostrada din Austria, in care au murit sufocati zeci de imigranti, apartine unui cetatean roman si era inmatriculat in Ungaria, anunta Guvernul de la Budapesta, citat de agentia MTI.

Camionul abandonat pe o autostrada din Austria, in care imigranti morti, avea numere de inmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban. Vehiculul a fost achizitionat recent de un cetatean roman de la o companie slovaca si a fost inmatriculat in localitatea Kecskemet, situata in sudul Ungariei, a explicat Janos Lazar.

Autoritatile austriece coopereaza cu politia ungara in acest dosar. "Este o tragedie care ne priveste pe toti. Traficantii de persoane sunt criminali", a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri