Un roman in varsta de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiati, a fost retinut in Austria, trei copii din autovehicul fiind in stare grava din cauza deshidratarii, a informat sambata agentia austriaca de presa APA, citata de Reuters in pagina electronica.

Camionul cu refugiati din Siria, Afganistan si Bangladesh a fost oprit in oraselul St. Peter am Hart, situat in apropierea granitei cu Germania, a precizat APA, citand politia locala. "A fost pe aproape", a declarat David Furtner, din cadrul politiei austriece, adaugand ca copiii erau ametiti din cauza deshidratarii, pe fondul temperaturii ridicate din camion, potrivit Mediafax.

"Personalul medical ne-a spus ca nu ar mai fi rezistat mult timp", a mai afirmat el. Soferul roman in varsta de 29 de ani a fost retinut, iar copiii si parintii lor au fost transportati la spitalul din orasul invecinat Braunau.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, citat de BBC News Online, copiii, cu varste de aproximativ cinci-sase ani, erau aproape inconstienti. Autoritatile au declarat sambata ca vietile lor nu mai sunt in pericol, dar sunt in continuare spitalizati. Politia a precizat ca a incercat sa opreasca vehiculul, dar soferul a accelerat, fiind urmarit si apoi prins. Imigrantii au declarat ca sperau sa ajunga in Germania.

Incidentul a avut loc la o zi dupa ce un camion in care se aflau 71 de imigranti morti a fost descoperit joi pe marginea unei autostrazi din Austria, in apropierea frontierei cu Ungaria. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani.

Fortele de ordine au precizat ca momentul si cauza exacta a decesului nu au fost inca stabilite, dar cel mai probabil refugiatii au murit asfixiati. Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, afirmase joi ca soferul vehiculului abandonat in Austria, in care erau zeci de imigranti morti, este cetatean roman, dar Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat ca niciun cetatean roman nu este implicat in acest caz.Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri