Mai multi ministri europeni au convenit sambata, la Paris, sa consolideze masurile de securitate in gari si trenurile internationale, dupa atacul dejucat intr-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, la 21 august, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, relateaza BBC News Online.

Potrivit lui Cazeneuve, controlul identitatii si bagajelor vor fi intensificate in gari si vor fi trimise mai multe patrule ale politiei la bordul trenurilor internationale, noteaza Mediafax. Franta a convocat reuniunea de urgenta la Paris, la care au participat si oficiali din domeniul securitatii si transporturilor, dupa atacul dejucat la 21 august, la bordul unui tren Thalys care circula pe ruta Amsterdam-Paris. Un barbat de origine marocana, Ayoub El-Khazzani (25 de ani), a incercat sa deschida focul in tren, ranind trei persoane, inainte de a fi imobilizat de doi militari americani care erau pasageri.

In urma atacului au aparut intrebari legate de modul in care a reusit islamistul sa urce in tren cu o mitraliera Kalasnikov, noua incarcatoare de cate 30 de cartuse, un pistol automat Luger M80 cu incarcator, o sticla cu benzina si cutite. Cazeneuve a anuntat sporirea masurilor de securitate dupa ce s-a intalnit cu ministri din Germania, Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie si Elvetia.

"Verificarile vizuale ale identitatii pasagerilor vor fi consolidate, ca si controalele la intamplare. Inspectiile oficiale ale bagajelor vor fi sporite, atat in gari, cat si in trenuri, atunci cand este necesar", a afirmat ministrul. "Patrule mixte, formate din politisti din mai multe tari, exista deja in multe state. Vom consolida aceste echipe si le vom trimite la scara mai larga", a adaugat el.

Bernard Cazeneuve a precizat ca ministrii europeni au convenit de asemenea sa studieze ideea emiterii de bilete nominale pentru trenurile internationale.
Ministrul francez de Interne a cerut sporirea cooperarii intre institutiile de transport, serviciile de informatii si politie.

Recomandarile facute in cadrul reuniunii de la Paris vor fi dezbatute intai de un grup de lucru pentru securitatea feroviara europeana, la 11 septembrie, apoi de ministrii Transporturilor din statele UE, care se vor intalni la 7-8 octombrie.

ClS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri