Ungaria a incheiat constructia gardului de sarma ghimpata de la granita cu Serbia, menit sa constituie o bariera impotriva imigrantilor clandestini, a anuntat sambata seara Ministerul ungar al Apararii, citat de MTI.

Aceasta etapa, inceputa la 13 iulie, s-a incheiat cu doua zile inainte de termen, prevazut pentru 31 august, a precizat ministerul, adaugand ca un alt gard va fi construit acum in spatele celui din sarma ghimpata, noteaza Mediafax. Cel de-al doilea gard, inalt de patru metri, este construit de armata ungara si ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul lui octombrie, potrivit ministerului, citat de Deutsche Welle in pagina online.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a anuntat in iunie ca va construi gardul din cauza numarului tot mai mare de refugiati si imigranti din Africa si Orientul Mijlociu care vor sa intre in tara. Guvernul Orban a pregatit de asemenea un proiect de lege, care ar putea fi aprobat de Parlament saptamana viitoare, ce prevede pedepse dure pentru persoanele care traverseaza aceasta bariera. Conform proiectului, trecerea ilegala a frontierei se pedepseste cu trei ani de inchisoare, iar avarierea gardului cu cinci ani de detentie.

Aproximativ 10.000 de imigranti au traversat frontiera din Serbia in Ungaria numai saptamana aceasta, desi granita este pazita de 1.000 de politisti de frontiera. Numarul acestora ar uma sa creasca la 3.000 de la 1 septembrie, potrivit Guvernului.

Ungaria este vazuta de multi refugiati o poarta spre Uniunea Europeana si spatiul Schengen, multi dintre ei dorind sa ajunga in tari occidentale ca Germania si Suedia. Pana in prezent, anul acesta, Ungaria a interceptat peste 140.000 de refugiati care au traversat frontiera dinspre Serbia.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri