Grupul austriac de petrol si gaze OMV a dat in judecata Turcia pentru ca s-a retras din proiectul gazoductului Nabucco, provocand noi dezbateri geopolitice in privinta traseelor pentru livrarea energiei necesare Europei, potrivit Adevarul.

Un nou conflict energetic se prefigureaza in regiune, dupa ce grupul austriac OMV a dat in judecata Turcia si pe premierul turc Ahmet Davutoglu pe motiv ca a renuntat la proiectul gazoductului Nabucco, care trebuia sa alimenteze Uniunea Europeana cu gaze naturale din regiunea Marii Caspice.

Nabucco era destinat reducerii dependentei de Rusia, care furnizeaza deja o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Gazoductul urma sa transporte anual 31 de miliarde de metri cubi, iar costurile de realizare a constructiei se ridicau la 7,9 miliarde de euro.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri