Mai multe persoane au fost ranite, iar altele au fost arestate duminica seara, la sediul Procuraturii Generale din Chisinau, in urma unor confruntari intre sustinatorii unui partid care au vrut sa intre in sediu, si politie, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) in pagina electronica.

Potrivit serviciului moldovean al RFE-RL, sustinatori ai Partidului Blocul Rosu (radical) au incercat rupa cordonul de politie si sa patrunda cu forta in sediul Procuraturii. Politia a arestat mai multe persoane, iar alte cateva au fost ranite, potrivit Interfax, citata de RFE-RL, care nu precizeaza despre cate persoane este vorba. O femeie a fost spitalizta, potrivit Mediafax.

Zeci de mii de persoane au participat duminica la un miting de protest, in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN) din capitala moldoveana. Dupa miting, organizatorii protestelor, Platforma Dreptate si Adevar (DA), au instalat corturi in piata si au promis, in noaptea de duminica spre luni, ca vor ramane in acest "Orasel al Demnitatii si Adevarului" pana cand le vor fi indeplinite revendicarile.

Platforma DA a anuntat duminica, pentru prima data, ca vrea alegeri anticipate si ca pana atunci se va transforma intr-un partid politic, potrivit ProTV Chisinau. Protestatarii au cerut demisia presedintelui Nicolae Timofti si alegeri anticipate, in urma unei fraude in care un miliard de dolari a "disparut" din aceasta fosta republica sovietica, una dintre cele mai sarace tari din Europa.

Ei au cerut, de asemenea, demisiile unor oficiali, inclusiv de la Banca centrala si Procuratura Generala. Potrivit RFE-RL, politia estimeaza ca la mitingul antiguvernamental de sase ore au participat peste 60.000 de persoane in piata din fata sediului Guvernului. Organizatorii, citati de AFP, au anuntat ca la proteste au luat parte pana la 100.000 de persoane. Protestatarii au scandat sloganuri ca "Ne vrem tara inapoi!" si "Jos cu oligarhii".

Sursa foto: Proteste/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri