Indonezia va redeveni in decembrie membra a OPEC, dupa o pauza de sase ani, timp in care reprezentantii tarii au continuat sa participe la reuniunile organizatiei in calitate de observatori, relateaza Sputnik.

"Am primit confirmarea oficiala din partea secretarului general al OPEC ca toti membrii organizatiei au salutat reprimirea Indoneziei ca membra", a declarat ministrul Energiei si Resurselor Minerale, Sudirman Said. El a adaugat ca Indonezia va participa oficial la viitoarea reuniune a OPEC, care va avea loc pe 4 decembrie, la Viena, scrie Mediafax.

In 2008, OPEC a acceptat solicitarea Indoneziei de suspendare din organizatie, dupa aproape 50 de ani de apartenenta la aceasta. Potrivit datelor grupului BP, in 2014 Indonezia a produs 852.000 de barili de petrol pe zi si a consumat aproape dublu.

OPEC a fost infiintata la Bagdad, prin semnarea unui acord, in septembrie 1960, de catre cinci state, respectiv Iran, Irak, Kuwait, Arabia Saudita si Venezuela, care au devenit membri fondatori. Ulterior, in OPEC au mai intrat Qatar (1961), Indonezia (1962), Libia (1962), Emiratele Arabe Unite (1967), Algeria (1969), Nigeria (1971), Ecuador (1973), Gabon (1975) si Angola (2007).

In prezent, OPEC reuneste 12 membri, dupa mai multe modificari ale componentei, precum intrarea Angolei, revenirea statului Ecuador, in 2007, si retragerea Gabonului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri