Donald Trump a anuntat, vineri, ca a devenit actionar unic al Miss Universe Organization, un joint venture intre mogulul american si compania NBC Universal, detinuta de grupul media Comcast, informeaza contactmusic.com.

Anterior, Donald Trump detinea 50% din actiunile in aceasta organizatie, care a suferit recent din cauza implicarii omului de afaceri in cursa pentru alegerile prezidentiale de anul viitor din SUA, potrivit Mediafax.

La sfarsitul lunii iunie, televiziunea de limba spaniola Univision a anuntat ca nu va difuza concursul de frumusete Miss USA si ca va intrerupe orice relatie de afaceri cu Miss Universe Organization, in urma "declaratiilor insultatoare la adresa imigrantilor mexicani" facute de Donald Trump, in timpul discursului prin care magnatul american a anuntat ca va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidentiale din 2016.

Reteaua americana de televiziune NBC a anuntat la randul sau ca l-a concediat pe Donald Trump si ca a intrerupt colaborarea cu concursurile de frumusete Miss USA si Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultatoare. Donald Trump a anuntat ca nu va participa la reality show-ul "The Apprentice", difuzat de NBC, in timp ce va candida pentru Casa Alba.

Televiziunea americana NBC detinea drepturile de difuzare in limba engleza a concursului Miss USA, in timp ce Univision planuia sa transmita pentru prima data acest concurs in limba spaniola in acest an.

La randul sau, Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari impotriva Univision, in urma deciziei acestei televiziuni americane care emite programe in limba spaniola de a incheia unilateral contractul in virtutea caruia trebuia sa difuzeze concursul de frumusete Miss USA.

Donald Trump a spus ca NBC a dat dovada de "slabiciune" atunci cand a renuntat la difuzarea Miss USA, magnatul catalogand totodata aceasta decizie a televiziunii americane ca fiind "prosteasca". Totusi, Donald Trump a precizat ca are "un mare respect pentru Mexic" si ca iubeste "poporul mexican si spiritul sau extraordinar".

Editia de anul acesta a concursului Miss World, care, in ultimii ani, s-a confruntat cu o scadere a audientelor, a fost difuzata de televiziunea privata REELZ.
Precedenta editie a Miss USA, difuzata in iunie 2014, a inregistrat o medie de audienta de aproximativ 5,6 milioane de telespectatori, potrivit companiei Nielsen.

Sursa foto: Donald Trump / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri