Deputatul de extrema-stanga Jeremy Corbyn, eurosceptic si oponent al politicilor de austeritate, a fost ales presedinte al Partidului Laburist britanic, principala formatiune de opozitie din Marea Britanie, informeaza BBC News online.

Jeremy Corbyn, in varsta de 66 de ani, a fost ales in functia de lider laburist din primul tur, primind 251.417 voturi, respectiv 59,5%, noteaza Mediafax. In cursa pentru presedintia in Partidul Laburist, Jeremy Corbyn i-a avut ca adversari pe Andy Burnham, Yvette Cooper si Liz Kendall.

"Campania a demonstrat ca partidul nostru, miscarea noastra, pasionata, diversificata, democrata, este unita si determinata in cautarea unei societati mai bune si mai corecte pentru toti", a declarat Jeremy Corbyn dupa victorie.

Nationalistii scotieni vor un nou referendum

Nationalistii scotieni vor propune organizarea unui nou referendum cu privire la independenta Scotiei, a anuntat sambata premierul scotian Nicola Sturgeon, potrivit Reuters si AFP, citate de Agerpres. Sefa executivului scotian a afirmat ca in perspectiva alegerilor regionale de anul viitor formatiunea sa, Partidul National Scotian (SNP), va include in programul sau politic un grafic pentru organizarea consultarii populare.

Partidul National Scotian, care la alegerile parlamentare din Marea Britanie organizate pe 7 mai a obtinut 56 din cele 59 de locuri de parlamentar alocate Scotiei, a facut o campanie intensa pentru autodeterminare la referendumul de anul trecut, cand 55,3% dintre scotieni s-au pronuntat pentru ramanerea in interiorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, iar 45% au votat pentru independenta.

Sursa foto: Garry Knight / Wikimedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri