Doisprezece turisti au fost ucisi, iar alti zece au fost raniti de catre membri ai fortelor de securitate egiptene care au deschis focul asupra unor vehicule cu turisti mexicani, in Desertul de Vest, a anuntat luni Ministerul egiptean de Interne, relateaza CNN.

Atacul a avut loc duminica, intr-o "zona restrictionata". Militari si politisti egipteni urmareau "elemente teroriste" in zona oazelor, unde au deschis in mod eronat focul asupra unui convoi de patru vehicule cu turisti. Printre victime se afla mexicani si egipteni, a precizat ministerul. O ancheta a fost deschisa si este in curs, a anuntat aceeasi sursa, potrivit Mediafax.

Presedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplans pierderea concetatenilor sai, intr-un mesaj postat pe Twitter. "Mexicul condamna aceste actiuni impotriva cetatenilor nostri si a solicitat ca Guvernul egiptean sa efectueze o ancheta exhaustiva cu privire la ceea ce s-a intamplat", afirma seful statului mexican.

Ambasadorul mexican in Egipt ofera ajutor cetatenilor mexicani raniti in incident, care au fost spitalizati, a adaugat Nieto. El a indemnat ambasada sa suplimenteze personalul pentru a ajuta familiile victimelor. Pe de alta parte, potrivit ziarului de stat Al Ahram, citat de DPA, un schimb de focuri a avut loc in zona, duminica seara, intre forte de securitate si presupusi teroristi.

Sapte "teroristi" au fost ucisi in acest schimb de focuri, potrivit unui oficial din domeniul securitatii. Un grup cu presupuse legaturi cu gruparea radicala Statul Islamic (SI) a anuntat duminica faptul ca ar fi respins un atac al unor trupe egiptene in Desertul de Vest. Regiunea este frecventata de catre turisti.

Fortele egiptene de securitate au fost tinta a numeroase atacuri comise de catre militanti, dupa indepartarea de la putere a fostului presedinte islamist Mohammed Morsi de catre armata, in 2013, in urma unor proteste violente de masa.

Sursa foto: Desert in Egipt/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri