Valul urias de imigranti din Orientul Mijlociu si Magreb care a luat cu asalt Europa ar putea obliga intr-o zi europenii sa fuga din propriile tari, in cautare de adapost, noteaza publicatia Sputnik News. Desi, este putin probabil ca acest lucru sa se intample vreodata, mass-media poloneza sugereaza chiar si o destinatie pentru exodul europenilor: Siberia.

Dupa ce se vor trezi in mijlocul unui haos creat de imigranti, multi dintre europeni isi vor dori intr-o zi, pur si simplu, sa fuga departe de probleme, sugereaza site-ul de stiri polonez Obserwator Polityczny. Publicatia argumenteaza ca, odata cu prabusirea pronuntata a civilizatiei vest-europene, "Rusia va deveni singura tara sustenabila si durabila, intr-un mediu instabil".

De asemenea, polonezii arata ca modelul rus de organizare a statului s-a dovedit a fi "mai rezistent la interferente". "Rusii pot dormi linistiti in paturile lor de la Kaliningrad (cel mai vestic oras al Rusiei) pana la Magadan (cel mai estic mare oras al Rusiei, de la Oceanul Pacific), deoarece acestia sunt increzatori ca «oricine vine la ei cu o sabie, va pieri de sabie»".

In schimb, in Europa, totul este foarte diferit in zilele noastre. Imigrantii care continua sa vina din Orientul Mijlociu si Africa, arata Sputnik News, nu respecta legile si obiceiurile europene si se comporta intr-un mod in care majoritatea oamenilor din tarile europene il percep drept o amenintare. In Ungaria, spun rusii, de exemplu, un somn linistit a devenit o amintire de mult uitata pentru unele localitati. Locuitorii au redobandit controlul cartierelor lor si au organizat patrule in orasele mici, pentru ca guvernului ungar ii este aparent frica sa intervina, din cauza batjocurei presei internationale si a acuzatiilor de fascism. La fel si in Grecia (vezi video).

Sursa foto: Shutterstock / Siberia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri