Guvernul ungar a decretat marti stare de criza din cauza imigratiei in masa, in doua judete din sudul Ungariei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, citat de MTI. Masurile pentru judetele Bacs-Kiskun si Csongrad intra in vigoare marti la orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora Romaniei), a precizat Zoltan Kovacs.

Ungaria si-a inasprit legislatia impotriva migratiei ilegale, astfel ca de la miezul noptii de luni spre marti, traversarea ilegala a frontierelor tarii este considerata infractiune si se pedepseste cu trei ani de inchisoare si expulzarea din tara. Traficantii de persoane risca pedepse cu inchisoarea mai dure decat inainte. De exemplu, cei care organizeaza astfel de operatiuni risca intre zece si 20 de ani de detentie, potrivit Mediafax.

Conform noii legislatii, avarierea gardului de la frontiera este o infractiune care se pedepseste cu inchisoarea sau expulzarea. De asemenea, Guvernul poate decreta stare de criza din cauza imigratiei in masa, pentru o perioada de pana la sase luni. Parlamentul va dezbate in curand un proiect care ofera armatei prerogative speciale in vederea protejarii frontierei alaturi de politie si biroul pentru imigratie, dupa decretarea starii de criza din cauza imigratiei. Parlamentul urmeaza sa voteze legislatia in ultima saptamana din septembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri