Guvernul Ungariei a decis sa inceapa pregatirile pentru a extinde, la granita cu Romania, gardul pe care l-a construit la frontiera cu Serbia, in eventualitatea unei schimbari a rutei de migratie a refugiatilor, a declarat ministrul de externe al Ungariei, scrie The Guardian.

„Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana de o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei'', a declarat Peter Szijarto la o conferinta de presa, potrivit Reuters.

Premierul maghiar Viktor Orban, unul dintre cei mai cunoscuti oponenti europeni ai imigratiei in masa, spune ca masurile de blocare a granitei Ungariei sunt luate pentru a salva “valorile crestine” ale continentului.

Anuntul a fost facut la scurt timp dupa ce s-a decretat stare de criza din cauza imigratiei in masa, in doua judete din sudul Ungariei, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, citat de MTI. Astfel, Ungaria si-a inasprit legislatia impotriva migratiei ilegale, astfel ca de la miezul noptii de luni spre marti, traversarea ilegala a frontierelor tarii este considerata infractiune si se pedepseste cu trei ani de inchisoare si expulzarea din tara.

Foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri