Averea magnatului spaniol Amancio Ortega a crescut cu 3,7 miliarde de dolari dupa ce actiunile retailerului Inditex, proprietarul Zara, au urcat miercuri cu 6% ca urmare a vanzarilor peste asteptari, si se afla la sub 10 miliarde de dolari distanta de cea a liderului mondial Bill Gates.

Ortega a devenit in iunie al doilea cel mai bogat om al planetei, surclasandu-l pe Warren Buffett, relateaza Bloomberg. In martie 2012, cand a debutat indicele Bloomberg al miliardarilor, Ortega se afla in topul celor mai bogati oameni din lume pe pozitia a saptea, cu o avere de 38 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Bill Gates avea in martie 012 o avere de 62,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Microsoft l-a depasit pe mexicanul Carlos Slim, devenind lider mondial in mai 2013, cand actiunile grupului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Gates are in prezent o avere de circa 80,6 miliarde de dolari, iar Ortega de 71,1 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

A doua cea mai bogata persoana din Spania este fiica lui Ortega, Sandra Ortega-Mera, care a mostenit o participatie de 5% la Inditex la moartea mamei sale, in august 2013. Sandra are o avere de 7,2 miliarde de dolari, dupa cresterea de miercuri a actiunilor Inditex.
Miliardarul spaniol a inceput sa construiasca un imperiu in domeniul modei in 1963, impreuna cu copiii si sotia sa.

Primul magazin Zara a fost deschis in 1975, iar grupul Inditex a fost infiintat un deceniu mai tarziu. In 2001, Inditex a lansat o oferta publica initiala, iar de atunci Ortega a incasat din dividente peste 4 miliarde de dolari, mare parte fiind investite in proprietati comerciale, in orase mari din SUA si Europa. Proprietatile imobiliare detinute de Ortega valoreaza aproximativ 8 miliarde de dolari, iar Inditex peste 63 de miliarde de dolari. Avansul actiunilor Inditex a fost declansat miercuri de anuntul companiei ca vanzarile au crescut peste asteptari, cu 16%, de la inceputul trimestrului al treilea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri