Ungaria a inceput vineri dimineata constructia unui gard temporar la frontiera cu Croatia, a anuntat premierul Viktor Orban, citat de agentia MTI si preluat de Mediafax.

Orban a declarat pentru postul public de radio Kossuth ca gardul urmeaza sa aiba o lungime de 41 de kilometri.

Premierul ungar a anuntat miercuri decizia de a construi un gard metalic pe unele segmente ale frontierei cu Croatia, desi Budapesta si-a atras critici internationale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia.

Marti, Ungaria a anuntat de asemenea ca va construi un gard metalic si pe segmente ale frontierei cu Romania.
"Oricum, puterea reala nu consta intr-un gard", a subliniat Orban miercuri, referindu-se la noile masuri legislative mai dure luate de Ungaria impotriva imigrantilor.

Guvernul ungar extinde starea de urgenta, pe fondul crizei imigrantilor

Guvernul de la Budapesta a extins, joi seara, starea de urgenta in alte doua comitate, pe fondul intensificarii crizei imigrantilor, informeaza MTI.

Guvernul de dreapta condus de premierul Viktor Orban a decretat joi seara starea de urgenta in comitatele Baranya si Somogy, situate la frontiera cu Croatia, conform ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Marti, Guvernul a decretat starea de urgenta in comitatele Bacs-Kiskun si Csongrad, situate la frontiera cu Serbia.
Aproximativ 200 de imigranti extracomunitari au fost arestati, joi, de politia ungara, dupa ce au patruns pe teritoriul Ungariei venind din Croatia. Imigrantii au patruns in comitatul ungar Baranya, fiind intampinati de politia ungara.

Ungaria a inasprit din 15 septembrie legislatia pentru combaterea imigratiei. In contextul starii de urgenta, militarii pot ajuta politia in operatiuni de patrulare, imigrantii pot fi arestati iar punctele vamale pot fi inchise temporar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri