Ungaria ar putea bloca aderarea Croatiei la spatiul Schengen daca nu reuseste sa apere frontierele externe ale Uniunii Europene, a declarat un consilier de rang inalt al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters in pagina electronica.

"Daca Croatia ridica mainile si spune 'Nu, nu vreau sa apar frontierele', atunci Ungaria nu poate spune decat ca nu este pregatita sa adere la Schengen cand va veni momentul unei decizii", a declarat Antal Rogan, seful Cabinetului politic al lui Orban, pentru postul InfoRadio, scrie Mediafax.

"O conditie pentru aderarea la Schengen este ca tara sa se angajeze sa apere frontierele externe ale Europei", a adaugat Rogan, in interviul acordat vineri seara. "Daca esueaza in mod vizibil sa faca acest lucru, atunci nu este pregatita pentru apartenenta la Schengen", a subliniat el.

Cele doua tari sunt implicate intr-un conflict in ultimele zile, in conditiile in care mii de imigranti care fug de razboi si saracie din Orientul Mijlociu au sosit in regiune, in incercarea de a ajunge in Europa occidentala.

Premierul croat, Zoran Milanovici, a declarat sambata ca tara sa a fortat Ungaria sa accepte refugiati, trimitandu-i la frontiera, si va continua sa faca acest lucru. Peste 20.000 de imigranti, majoritatea refugiati sirieni, au intrat in Croatia dupa ce Ungaria si-a inchis marti frontierele cu Serbia, blocandu-le drumul spre tarile mai prospere din UE.

Sursa foto: Europa/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri